EL VOLAPUK AVUI

Es calcula que en l'actualitat (2022) hi ha entre 20 i 30 parlants de volapuk, distribuïts a països com Alemanya, Brasil, Catalunya, Estats Units, França, Polònia, Portugal, Regne Unit, Rússia o la Xina. El moviment s'estructura al voltant de la Sog Bevünetik Volapüka (Societat Internacional de Volapuk), instituïda el 2007, l'òrgan oficial de la qual és el butlletí mensual Vög Volapüka, redactat per Daniil Morozov. El 2007 es va fundar l'actual Kadëm Bevünetik Volapüka (Acadèmia Internacional de Volapuk), continuadora de l'Acadèmia sorgida del tercer Congrés de Volapuk, celebrat a Munic el 1887. Des del 2014, és cifal (líder del moviment volapukista) l'alemany Hermann Philipps i vicifal (líder segon) el rus Daniil Morozov. El volapuk ja no es proposa avui dia com a llengua internacional, sinó com un patrimoni que val la pena estudiar i preservar pel seu interès històric i interlingüístic.

A internet, l'activitat principal del moviment volapukista es desenvolupa al voltant del seu grup de Facebook. Hi ha altres grups en xarxes  com Discord, Reddit, Telegram o WhatsApp, on es discuteixen temes relacionats amb l'idioma i la seva història. El web Volapükanef, administrat per Oleg Temerov, aplega una gran quantitat de material digitalitzat sobre el volapuk en diversos idiomes, entre ells el català. Un altre web amb informació abundant sobre l'idioma és Mekavapükav, escrit íntegrament en volapuk. Des del 2004 hi ha una versió en volapuk de la popular Viquipèdia.

Existeix una certa activitat literària, que apareix principalment a la revista Vög Volapüka i en edicions digitals. Al 2012, l'editorial anglesa Evertype va reeditar la Gramàtica i el Diccionari d'Arie de Jong. Al 2020, el Club de Volapuk «Märalän» de la Xina va publicar un diccionari volapuk-xinès.  També al 2020, es va publicar una traducció íntegra d'El petit Príncep, en una edició limitada a 50 exemplars. Al 2022 es va publicar l'obra Ettimo e nutimo. Vio Volapük pägebon ün tumyels kil ("Aleshores i ara. Com s'ha fet servir el volapuk al llarg de tres segles"), redactada per Daniil Morozov i editada a Iekaterimburg per la Sog Bevünetik Volapüka. El 2023, l'editorial Kratero va publicar la versió en català del curs Volapuk en deu lliçons d'André Cherpillod, escrit originalment en esperanto. També el 2023, la Sog Bevünetik Volapüka va publicar Konots di ,Peterburg', un recull d'escrits de Nikolai Gógol traduïts al volapuk per Daniil Morozov.

El petit príncep en volapuk, publicat el 2020.

Diccionari volapuk-xinès, publicat el 2020.